RSS

Havuz Keyfimiz ve Crocs'larımız

Hemen her gün havuzunda keyif yapıyorsun. 40 dakika ile 1 saat arasında zaman geçiriyorsun. İçinde su kalmıyor çıktığında..Çırpına çırpına tüm su dökülüyor balkona. Tatil için bu sene Fethiye Ölüdeniz'i tercih ettik. Deniz'i çocuklar için çok uygunmuş diye..Bakalım denizde ne yapacaksın?


Sonunda yeni sandaletlerine kavuştun. 2 ay önceki sandalet deneyiminden sonra epey bir süre spor ayakkabılarınla idare ettin. Outlet Center'daki Yeşil'den numarasını bulduğumuz Crocs'ları denedik. 21-22 numara ayağına olunca, yürürken de çok rahat ettiğini görünce hemen almaya karar verdik. Ama orda sadece turuncu rengi vardı. Ben de İzmit'te bulamadığım ürünler için tercih ettiğim bebeshop mağazasından turkuaz rengini sipariş verdim. 30 saat gibi kısa bir sürede elimize ulaştı sandaletlerin, teki 150 gram ağırlığında ve yumuşacık olan bu sandaletlerinden memnun kalırız umarım.

Anne İle Aşk Tazeleme Zamanı

Evet 1 temmuzdan beri evdeyim. Resmen aşk tazeliyoruz. Annee deyip bir sarılman var ki eriyorumm, her seferinde gözlerim doluyor. Alışacağım sanırım zamanlar..Neler yapmadık ki bir haftadır:
Anneanne, dede, teyze ve dayıyı gördük geçen hafta. Önce 2 mayısta bel fıtığı ameliyatı olan ablacığımı (Handan Teyzeni) görmeye gittik. Kuzen Kerem seni çok seviyor, çok uslu olduğun için tüm oyuncaklarını sana veriyor. Normalde eve gelen çocuklardan saklar da:)
Oradan Handan Teyzeni de alıp anneanneye geçtik. Yemek yedik, senin çok uykun gelmişti. Salıncakta uyursun diye bekledik ama uyumadın. Ömer tam bir zıpır çerez olmuş, her hali ayrı şekerdi. Bu favori pozisyonu bu arada :)Salıncağın altında güneşleniyormuş(!) :))
Sonra biraz alış veriş yapmak için merkeze gittik. Bir baktık sen arabada uyumuşsun. Babanla rahatça alış veriş yaptık.
Ertesi gün Elif'lere gittik. Hava yağmurluydu ama sen suyun her haline bayıldığın için keyfine diyecek yoktu. Yağmurda yürüdün zor aldık ağaç altına seni:)

Sonra Elif'in bisikletine bir bindin pir bindin:) Neyseki yedek araba devreye girince gerilim olmadı :)

Baba olmanın dayanılmaz hafifliğinin en büyük kanıtı:))) Anneler kuzuların başında babalar keyifte. Hey yavrum, bu dünyada baba olmak varmış! Yok şaka bir yana ben halimden ççoookk memnunummmm..İyi ki anneyimm..İyi ki Tunişimin annesiyimm:))

Tuna 1,5 Yaşında

Bugün 8 temmuz. Sen tam 18 aylık oldun küçük adamım :) Benim dışımda seni gören herkes de küçük adam diyor sana..Evet bu küçük adam neler yapıyor bir bakalım:

18. ayını doldurmanın şerefine bazı ilklerle başlayalım:
1. Artık çok net anne diyorsun. Bana göre geciken, kaynaklara göre 2 yaşına kadar söylenebilen ANNE sözcüğümüzü çok net söylüyorsun. Evde olduğum için ve baban çalıştığı için ağzından hiç düşmüyor. Ben de pelte gibi oluyorum her seferinde :))

Hafta sonu İstanbul'daydık. Bülent Amcanlara gittik. Amcanın verdiği arabayı koltuğun altına kaçırdığında amcanı çağır dedik. Sen de koşa koşa içeri gittin ve "Amvaaa" dedin. Herkes şokta tabi..Sonra da babaannenden istedin arabayı. Yine çok net söyledin "Babaanneee" Hazır açılmışken seni bırakmadık bir de Hera patlattın: Heeaaa diye..Gülü güle bir hal olduk o akşam:))

2. Tuvalet eğitimimiz başladı. Oturağın uzun zamandır evimizin ceşitli yerlerini geziyordu, pek oturmak istemiyordun. 1-2 kez oturdun bezinle. Çiş dedin. Sonra klozete giderek çiş demeye başladın. Vee dün ilk kez bezsiz oturduğun klozeti çişinle onurlandırdın. Tabi bir şamata bir kutlama oldu ki tuvalette komşular şaşırmışlardır eminim:))

3. Çatal ve kaşığı kullanmak konusundaki ısrarın hala devam ediyor. Çorbalar yoğurtlar halılar tarafından yeniyor bu durumda ama böyle böyle öğreneceksin.

4. Kelime hazinenin yansıttığından çok daha fazla olduğuna eminim. Az sözcüğü tekrarlıyorsun ama bazen beni taklit edip tekrar ettiğin sözüklerin netliği ve doğruluğu doğru mu duyduk diye bizi hayrete düşürüyor. Müthiş bir gözlem becerin var. Herşeyi anından kaydedip istediğinde ve gerektiğinde kullanıyorsun. Özellikle bizim yaptığımız şeyleri günlük rutinine yerleştirdin. Altın değiştikten sonra koşarak poşet alıp bezini içine atman, sonra onu bağlar gibi yapıp kapının kenarına koyman gibi. Bir de dışarı çıktığımız andan babanın elinden arabanın anahtarını alıp arabayı açman, eve girdiğimizde de kapıya anahtarı takıp kilitlemen gibi. Artık kapıları da açabiliyorsun. Bu nedenle dış kapıyı kilitleyip anahtarı çıkarmak zorunda kalıyoruz artık.

5. Geçen aylarda evde olmadığım için sık sık yaptığın elimi tutup beni çekmen oda oda gezdirmen arık kalmadı. Nasıl olsa annem yanımda diye mi düşünüyorsun bilmiyorum ama çok daha rahat olduğun her halinden belli:)