RSS

Tuniş Okullu Oldu!

Dün yani 22 Şubat itibari ile 3 yarım gün olmak üzere kreşe başladın. Babana yapılan tavsiye üzerine gittiğimiz kreşi cumartesi günü seninle gezmiştik. Fayans kaplı spor salonunu en kısa zamanda uygun bir malzeme ile kaplayacaklarını söyledikleri için, tek tercih etmeme nedenimizi ortadan kaldırarak ordan ayrıldık.

Pazar günü, heyecanla ilk okul alışverişimizi yaptık. kreş için uygun bir suluk, etiket, çanta ve uygun kıyafetler...Çok zevkliydi, çok heyecanlandım.

Pazartesi sabahı malesef seninle değildim bu ik tecrübende...İşimden böyle şeyler için izin alamıyorum malesef. İçim kıpır kıpır haber bekledim babaannenden. ilk rapor şöyle:

Cumartesi günü bize verilen beslenme listende yer alan kahvaltıda şunlar yazıyordu:
Açık büfe + haşlanmış yumurta...

Babaannen yemekhaneye çıkmış ve senin iştah durumunu anlatmak için içeri girmek istemiş. Kapı pek de nazik olmayan bir şekilde kapatılmaya çalışınca babaannen zor bela durumu anlatmış. O sırada tabakta gördüğü 1 zeytin, 1 yumurta ve kibrit kutusunun 10 da biri büyüklüğündeki peyniri görünce ŞOK olmuş. Konuşamadan yüzüne kapanan kapı ile sinirlense de birşey diyemeden seni beklemeye başlamış.

Kahvaltı sonrası spor saatin olduğu söylenmişti. Ama bu spor saatinin 30-40 kişi ile tüm yaş grupları birlikte olacak şekilde yapılacağı söylenmemişti.

Seni kaydıraktan tek başına inerken gören cengaver babaannemiz yine öğretmenine durumu bildirmiş ama bu cesur hareketi ile de övgü yerine tepki toplamış!!!!


Iıııı uzun lafın kısası, kreş ya da anaokulu seçerken, özgürce ama ortamı dağıtmadan kontrol edebileceğiniz, dürüst ve KİBAR insanların çalıştığı bir kurum tercih edin. Parası yüksek=kaliteli diye birşey yok, bunu da unutmayın..

Bir önerim daha var. Benim gibi çalışan anneler malesef cumartesi günü gezmek zorunda kalıyor alternatifleri, ama eğitim devam ederken incelemek gibisi yokmuş! Bunu anladım...

Müdür ile görüştüm tabii, durur muyum! Her eleştirimde sesi değişen S. Hanım, telefonu nasıl kapatacağını bilemedi, kendisine SEVGİ(!) ve SAYGI(!) larımı sunuyorum. BAŞARI(!)larının devamını diliyorum.

:) Anlayan anladıı...

NOT: Tuniş'in ilk okul macerasından aklında kalanlar:

Anne, ben okulda aamut boyadım, Aamut sarı
Kaydıyaktan oooop yaptım, elim acıdı (yer beton tabii acır oğlum! )
Biz şaakı söyledik, kıımızı balik....dongidi-dongidiiiiiiiii :)
Kadeşlerle oynadık, okul çok kusel :))

Oyyy, kuzum büyüdü de okulda ne yaptığını anlatıyor...:) Çok kusel çooook:))

Evimize Döndük! Yaşasın!

19 Şubat akşamı evimize döndük. Evine geldiğin çok mutluydun, ayına sarıldın, babana sarıldın, suppaktan çıkmadın:)

Çığlık atmadın, şu sıra çok sık yaptığın sürtünme davranışın olmadı, HAYIR'lara inatlaşarak yanıt vermedin. Çok uyumlu ve sakindin...Böyle devam etmen dileğiyle :)

Küçük, karanlık vs...Ama bizim yuvamız ve 20 dakikalık yoldan sonra 1 saat 20 dakikalık ev-okul yoluma rağmen evimize döndüğüm için çok mutluyum. Çünkü sen mutlusun! :)