RSS

1. HAFTANIN SONUNDA İYİLEŞMEYE BAŞLADIN.

2 ARALIK 2008
Cuma akşamı gittiğimiz özel bir hastanenin acil bölümündeki doktorumuzun neler söylediğini bir önceki yazımda yazmıştım. Doktorun söylediklerini yapmamıza rağmen özellikle cumartesi öğleden sonra hırıltın, huzursuzluğun ve öksürüğün arttı. Pazar günü yine aynı hastanenin aciline gittik. Bu kez farklı bir doktor inceledi durumunu. Ancak ne boğazına baktı, ne kulağına. Ağlarken ağzının içine bakarak boğazının kızardığını ilaçlara devam etmemiz gerektiğini söyledi. Ben bu duruma çok kızdım. Bebekliğinde gittiğimiz doktoru aradım ama o da şehir dışındaymış, ilaca devam etmemizi önerdi. Asıl doktoruna ise ulaşamadım. O geceyi zar zor geçirdik. Ama canım çok sıkıldı, çünkü çok öksürdün.
Ertesi gün doktorundan randevu aldık. Gittiğimizde 2. şoku yaşadım. Ciğerlerine doğru ilerleyen üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunu, grip ya da boğaz endefeksiyonu ile ilgilisi olmadığını, antibiyotiğe hemen başanması gerektiğini söyledi. Onun dışında 2 şurup daha verdi.
Bu kadar çok ilaç şimdiye dek hiç kullanmadık, ama gerekliliğine ve doktorumuza inandığımız için pazartesi gecesi ilaçlarını verdik. Günde 2 kez verilen ilaçlarınla dün gece sadece 1 kez uyandın ve hiç öksürmedin. Bugün 2 kez öksürmüşsün ve burun akıntın tamamen kesilmiş.
Bu durum, zor beğenen babana ve bana, doğumundan beri gittiğimiz 3. doktorumuzun doğru bir seçim olduğunu göstermiş oldu. Sonunda:)