RSS

21 AYLIK OLDUK...

8 Ekim'de tam 21 aylık oldun. 10 Ekim Cumartesi günü Elif'in doktoru Bahar Teyze'ye gittik. Memorial Hastanesi uzak da olsa güvendiğimiz bir doktor olduğu için ve geçen gidişimizde çok güzel ilgililendiği için yine Bahar Hanım'a gittik. Önce Elif muayene oldu, grip aşısının 2. dozu yapıldı. Sonra biz girdik içeri.

Boy ve kilo gelişimindeki yavaşlama nedeni ile önerileri bizim için çok önemliydi Bahar Hanım'ın. Az yediğin günlerin ertesinde en azından güzel bir kahvaltı yapman için ara sıra hazırladığımız karışım kahvaltılarını kaldırıyoruz mönümüzden. Biraz domates biraz ekmek de yesen aç da kalsan bu karışımlara izin vermedi Bahar Doktor.

Aslında yemek konusunda önerdiği tüm besin gruplarını son 1 ay hariç düzenli olarak alıyorsun. her gün kırmızı et/ köfte, her gün 1 yumurta, her gün en az 400 ml en çok 600 ml süt...Ve her gün güneş ışığı...

Vitamin ve balık yağı kullanmaya başlıyoruz bu ay...1 ay sonra yediklerimize, kilomuza ve boyumuza bakılacak.

Genetiğin önüne ne yersen ye geçemeyeceğiz sanırım. Boy gelişimin bana ve dayılarına çekmiş:) Tabi ergenlik sonrası şansın da var hemen kesitirip atamayız değil mi? :)

Hastane sonrası Sevinç Teyzenlerle İstinye Park'ı gezdik. Fotoları Elif'in blogundan çalacağım en kısa zamanda:))

Son 1 Ayda Neler Yaptık?

Son 1 aydır blogundaki giriş sorunları nedeni ile resim ekleyemedim. Özet geçelim Eylül ayımızı...
1 EYLÜL 2009:Ev Halleri...
Çok hareketli ama bir o kadar da eğlenceli bir çocuk oldun. Yürümek nedir bilmiyorsun, sürekli koşuyorsun. Herşeyi "ben yapacağım" tavrın var yaş özelliklerin gereği.

Örnek:
Anne: Tuna gezmeye gidiyoruz, cicilerini getir giyelim.
Tuna: I ıh! ve ardından alttaki manzara...

Meraklı, eğlenceli, komik, yenilik meraklısı: TUNA :) Mini fırını yerinden çıkarıp tezgah üstüne koyduğum gün bayram ettin. Çünkü senin için harika bir yuvaydı orası. Sürekli içine girip komiklikler yaptın. Ama priz riski nedeni ile fırını eski yerine koyduk ve eğlence bitti!
Babanın amcası Mehmet Amca'nı baharda ziyaret etmiştik. Seni görmek için bize geldiği gün gecikmeli katıldım bu güzel güne. ikinizi aynı karede yakaladığımız için çok mutlu olduk. Başta pek yaklaşmadın ama ilerleyen dakikalarda pek güzel kaynaştınız.

3 EYLÜL 2009 Akşam Gezmeleri
İftardan sonra yürüyüş yapmayı bir yerlerde kahve içmeyi çok seviyoruz. Bu akşam Diloş Teyzen ve kardeşi Levent ile birlikte iftar yaptık.

Diloş Teyzen baharda Kocaeli Üniversitesi'ne görüşme için gelmişti ve kendisinden güzel haberler aldık bugünlerde. Artık o da bizimle aynı şehirde olacak. Bu beni en çok sevindiren olay oldu. Canım arkadaşımı özlediğim günlerde hep "keşke aynı şehirde olsak" derdim, dualarım gerçek oldu. :)

İftar sonrası Kahve Dünyası'na gittik. Sen her zamanki gibi en sosyal hallerinle aradaki cama rağmen dışarda oturan abi ve ablalara komiklik yapıp, yine kendine hayran bıraktın :)
13 EYLÜL 2009: Eliflerdeyiz
Uzun zamandır Sevinç Teyzenlerle görüşemedik. Bugün onlardaydık. Sizin büyüdüğünüzü de hiç ağlaşmadan bitirdiğimiz geceden anladık. Elif ile öyle güzel vakit geçirdin ki, "Elif ile nasıl oynadın Tuna" diye sorduğumda" ımmm" diye ifade edip yanağını okşadın elini tuttun. Elif ile eğlendiğini anlatmaya çalıştın :) Tanıştığınızdan beri yakaladığımız en güzel pozunuz bu bence. Ve gerçekten büyüdüğünüzün kanıtı:)))
19.09.2009 ELİF TEYZE ANNE OLDU: HOŞGELDİN TUNÇ BEBEK!
Sonunda minik kuzu doğdu:) Hemen ziyaret ettik Tunç'u ve taze anne ve babasını. Çok tatlı bir bebek, akça pakça :) Uzun sağlıklı bir ömür diliyorum Tunç'umuza annesine, babasına:) Biz bebiş ve Elif Teyze ile ilgilenirken sen de önce seni oturttuğum koltukta uslu uslu oturdun, sonra da odadaki bebek süsleri ve Tunç için hazırladığım kurabiyeler ile ilgilendin.Bu ayın son gelişmesi benim doğum günümdü. Bir önceki postta fotoğrafımız var. :)