RSS

1 HAZİRAN AAA..BUNU DÜN YAPAMIYORDUN

Her geçen gün gelişiminle büyülüyorsun bizi. Etrafımızda bir çok bebekte daha önce gördüğümüz şeyleri sende görünce deliler gibi seviniyoruz babanla...5. ayını doldurmak üzeresin. Uzun süren sarılığın nedeniyle ilk aylarda çok daha kapalıydı algıların ve bazı gelişimlerini hep sonradan gördük. Örneğin çok geç gülümsedin, uykudaki gülümsemelerinle yetiniyorduk. Şimdi ise,
  • Kuvvetli çığlıklar atmaya başladın. Geçen hafta alıştırma yapıyordun. Dün gördük ki, çığlıklarla iletişim kurmaya başladın. Sana bir şey söylediğimiz zaman, uzun uzun çığlık atıp bize gülümsüyorsun.
  • Geçen hafta seni güldürmek için ABUZİTTİN demek zorunda kalıyorduk. :) Bugün seni uyutmak için kollarımda tutarken bile kahkalarla güldün. Yani kahkaha atış sebeplerin bile gelişti.
  • Oyuncaklarına karşı daha ilgilisin artık. Eline bir oyuncal verdiğimizde uzun süre onunla konuşup gülüyorsun.
  • Mama sandalyende çok rahatsın ve orda otururken kolay kolay sıkılmıyorsun. Ama oto koltuğunda ve bebek arabanda şimdiye 10-15 dakikadan fazla durmamıştın. Dün gördük ki, kendi kendini oyalayabiliyor, bebek arabanda etrafı izlemekten keyif alıyorsun.
  • Biz odana girince gülüyor, biz yanından ayrılınca üzüldüğünü belirten sesler çıkarıyorsun. (Neyseki ağlamıyorsun, yakında ona da başlarsın sanırım.)
  • Yabancılara çok az gülerdin. Artık seninle konuşan herkese gülücükler dağıtıyorsun.
  • Mama sandalyende arkana yatıp oynarken birden kendini kaldırıp tepsideki oyuncakları almaya çalışıyorsun.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama özetle HER GEÇEN GÜN DAHA TATLI OLUYORSUN:)

Geçmişte bugün...Hamilelik günlüğümden

"1 Haziran Cuma...Bugün yani 5 hafta 2 günlükken doktora gittik veee....İçinde büyüyeceğin keseni gördük. Minnacık pirinç tanem meğer içimdeymişsin..Seni ne kadar sevdiğimizi anlatamam. Büyülü bir süreç başladı hayatımızın içinde...Büyümüz hiç bozulmasın meleğim, sağlıkla büyü..Seni merakla bekliyoruz..."