RSS

5 YIL ÖNCE


27 TEMMUZ 2008
Bugün bizim evlilik yıldönümümüz oğlum. Babanla bir pazar günü çok güzel bir düğünle evlenmiştik. 5 yıl sonraki kutlamamızda sen de kucağımızdasın, ne güzel.
Nice güzel yıllara hep birlikte minik kuzum...
7. AY: HAREKET ZAMANI
  • Sana değişik gelen her nesneyi ele geçirmek istiyorsun ve asla vazgeçmiyorsun. Uzanıyorsun, uzanıyorsun, veremeyeceğimiz bir şeyse ağlıyorsun. Dikkatini çeken başka birşey bulana kadar hem de:)
  • Bu ay başında emekleme pozisyonundayken ellerin sabir dururken ay sonunda ellerinin ne işe yaradığını keşfettin ve tam gaz İLERİİİ..Şimdi seni durduramıyoruz:)
  • Bizi bir masraftan kurtardın..OYUNCAK almıyoruz sana..Çünkü bu ay çoğu bebek oyuncaklara karşı ilgisiz olurmuş, e o kadar çok incelenmesi gereken nesne varken oyuncağı napıcaksın zaten:) Evdeki tüm eşyalar senin için birer oyuncak zaten..İncele dur:)
  • Yanından ayrılamaz oldum. Odadan çıkar çıkmaz ağlıyorsun. Ben de bunu cee-ee oyununa dönüştürdüm. Tam ağlamaya başlıyorsun ki ce-eee diyorum. Sen gülerken biraz iş yapıp arada kendimi gösterdim mii, tamam bu işş..I ııhh öyle değil, çok ağlıyorsun çooookkk...
  • Bu ay sonunda iştahın da azalma oldu ve gece uykularımız bölünmeye başladı.
  • Pütürlü gıdalara bu ay sonunda alıştın, hala desteksiz oturamadığın için 45 derecelik açı ile yatarak yiyorsun.
  • Eline verilen yemeklerle (bisküvi, ekmek, salatalık) konuşuyorsun, hatta bazen sinirlenip sıkıyorsun. Sıkılınca da atıyorsun:)
  • Bilinçsizce "Anne" demelerin devam ediyor, özellikle ağlarken. Bir de kucağıma geldiğinde saçımı çekme, omuzumu/yanağımı ısırma gibi tanıma davranışların arttı.
  • Yerde oynarken çarşafı çektiğinde üzerindeki oyuncağın sana yaklaştığını farkedip çarşafı çekmeye devam ediyorsun.

BODRUM BODRUM...

24-27 TEMMUZ 2008
Beklediğimin aksine huzurlu, sakin çok güzel bir tatildi. 2. dişin yola çıktığımız gün patlayınca hepimiz derin bir oh çektik. Yolda çok sıkıldın ama otele varır varmaz sakinleştin. Anne ben gezmek istiyordum, sonunda rahatladım der gibiydin. :)
Biz bu tatile komşumuz olan Sevinç Teyzen, Ahmet Amcan ve onların tatlı kızı Elif ile gittik. Bu etken de tatilimizin süper geçmesini sağladı.
İlk gün yani 24 Temmuzda saat gece yarısı 3'te yola çıktık. Öğlen gibi tesiste olmayı planlıyorduk çünkü, rahat yatağından araba geçtiğimizde biraz huzursuzlandın ama uyumaya devam ettin. Ama 5'te bir açtın gözünü uyutana aşkolsun:) 7 gibi tekrar uyudun ama arabada yatağındaki gibi rahat olmadığın için sadece 3 kez 45 dakikalık uyku ile yetindin. Saat 12'de tesise geldik, odalarımız hazırlanana kadar bekledik. Bu sırada yemeğimizi yedik sen de çok acıkmıştın, yanıma aldığım kavanoz mamalarından karnıbaharlısını silip süpürdün diyebilirim:)
Yemekten sonra deniz kenarına indik. Deniz çok güzeldi. Baban ve Ahmet Amcan denize girerken biz Elif ve seninle ilgilendik, Elif ile biraz bakıştınız, biraz oynadınız. Sizi izlemek çok eğlenceliydi:) Babanlardan sonra biz de denize girdik. Çok güzeldi. geçen yılki tatilden ve yüzme kulübündeki antremanlardan(erken doğum riskinden sonra 6. ayda ysaklanan) sonra ilk kez yüzdüm ve bu bana çok iyi geldi. Denizde Seinç Teyzenle bol bol sohbet ettik.
O gece akşam yemeğinden sonra Türkbükü'ne gittik, sahilde biraz gezdikten sonra Elif'le senin uykunuz geldi ve otele döndük. Yolda uyuduğun için uyku sorunumuz olmadı, o gece çok güzel uyudun.
25 Temmuz Cuma, 2. günümüzde de dün olduğu gibi babalar ve anneler arasındaki süper işbölümü ile bol bol yüzdük. Seni ve Elif'i de denize soktuk. Sen ilk başta biraz ürperdin, sonra garip garip sesler çıkardın ağlamak değildi, emziğini alınca sustun ve ben de biraz daha ilerliyip seni yüzdürmek istedim ama bir de baktım ki boynumdaki telefon kesem suyun içinde. Seni denize sokabilmek için harcadım telefonu yani:))
Akşam üstü uykunuz için odalara gittikten sonra yemek için Elif'lerle buluştuğumuzda Elif'in ateşlendiğini öğrendik, yanımdaki derece ile ateşine baktık, epey yüksekti. Fitil ve şurup ile ateşin düşmesini bekledik. Bu arada Bodrum'a gittik biraz gezecektik ama Elif'in keyfi yoktu, sen de uyumak isteyince, ertesi geceye erteledik bu planı. Ben seninle odaya çıktım, baban bişeyler atıştırmak için gitmişti ki Elifleri hastaneye gitmek üzereyken görünce o da eşlik etmiş. Elif çok kusmuş yolda. Hastanede mikrobik bir durum olduğunu ve antibiyotik gerektiği söylenmiş. Bu haberle çok üzüldük.
26 Temmuz 2008 Cumartesi
3. günümüz, Elif sabah biraz daha iyiydi, doktoru denize girmemesini söylemiş. Ben de korktum ve senii denize sokmadım bugün. Bugün bir arkadaşımız oldu Adı Defne, daha çok Elif ile oynadı, çünkü sen bir erkek olarak ve 6 aylık olarak pek anlamıyorsun oyundan. Elif ve Defne çok güzel oynadılar, sen de onları izledin:)
Babişler sağolsun günde 2 posta deniz sefası yaptık. E tabi senin ve elif'in hakkını da yiyemem. Çok usluydunuz minik kuzularr:))
27 Temmuz Pazar
Bugün son gününümüz oteldeki, sabah eşyalarımızı toplayıp hazırlandık, kahvaltıdan sonra yine denize gittik, bir de aqua park bölümüne gittik Sevinç teyzenle. Son günün tadını çıkardık. Sen ve Elif de Defne ile oynadınız.
Bu arada bugün babanla benim evlilik yıl dönümümüz, bugünün diğer yarısını yolda geçirdik. Dönüş yolumuz tatsızdı. Bursa çıkışındaki yokuşta trafik akmıyordu ve arabamız tekledi. Kenara çektik ve bizim gibi bir sürü araç trafiğin azalmasını bekliyordu. Sen ve ben Sevinç teyzenlerin arabası ile devam ettik ve onlarda kaldık. Baban bizi sabah aldı. Kısa bir süreliğine de olsa bu beni çok üzdü. Onu öylece orda bırakmak çok garip geldi bana. Neyse ki sabah bizimkleydi.
Çok güzel bir tatildi. Sen süper bir düzen tutturdun, uyudun, iştahlıydın, neşeliydin çok sakindin.
Bundan sonra seninle tatilden korkmayacağız, aferin sana kuzumm:))

ANNEANNEMİZDEYİZ


21 TEMMUZ 2008
Anneannende 1 gece kalabildik, senin sıkıntıların geçmek bilmedi bir türlü. Pazar günü geldik, pazartesi kahvaltıdan sonra baban bizi aldı. Sana göre salıncak vardı, diğer salıncakta da sallandık, terasta gezdik ama ı ıhh..Sen sakinleşemedin. Anneannen seni bisiklete bile bindirdi ama fayda etmedi. Ömer'cik de öylece seni izledi, aslında o çok yaramazdır ama sen o gün onu bastırdın sesinle. Biraz daha büyüyüp şu sıkıntılarımızı atlatınca Ömer ile bol bol oynayacaksın inşallah kuzumm..

LEMOŞ TEYZEMİZ ERDİ MURADINAAAA:))


17 TEMMUZ 2008
Leman Teyzen benim iş arkadaşım ama onun benim için değeri iş arkadaşlığı ile sınırlı değil. Her zaman bana anne şefkati ile yaklaşan sırlarımı paylaştığım canım arkadaşım o benim. Seni beklerken en çok onunla paylaşmıştım hislerimi. Sen dünyaya geldiğinde de yine senin macerların ile kafasını bolca şişirmiştim. Önümüzdeki yıl farklı gruplarda çalışacağız ama arkadaşlığımızın bitmeyeceğine inanıyorum.
Leman Teyzenin oğlu Serkan hızlı bir şekilde evlendi, biraz geç kaldım ama yine de o güzel geceden resimler eklemek istedim.
O gece sana babaannen ve deden baktı. Ama hiç durmamışsın o gece, zaten o gece ile diş sıkıntılarımız start vermişti.