RSS

9 Ağustos: Değişim Zamanı


9 Ağustos hayatımız için çok önemli bir tarih. Çünkü sen okullu oldun. Sadece okula başlama tarihi değil aslında bu tarih. Değişimin ve farklılığın tarihi.

14 Nisan 2008'den beri sana bakan, seni büyüten babaannen ve deden artık Yağmur'un yanında olup onu büyütecekler, zaten senin de kreş yaşın gelmişti. Bir an önce okullu olmanı, sosyalleşmeni, yeni şeyler öğrenmeni hevesle bekledik. Ve artık maraton başladı.

İlk 3 gün neşe ile gittin. İlk gün 2 saat, ikinci gün 2,5 saat, 3. gün 3 saat zaman geçirdin okulda. Üstelik Elif ile aynı okuldasın. Perşembe günü beni bırakmadın ve yakama yapışıp ağladın. Ne kadar üzüldüğümü ve şaşırdığımı anlatamam. Cuma günü okul yolunu anlar anlamaz ağlamaya başladın ve yine çok zor girdin içeriye.

O gece de ateşlendin zaten. Ertesi gün çocuk doktorumuz Necati Bey'e gittik. Basit bir soğuk algınlığı olduğunu söyledi ve bu durumda kullandığımız şurup ile burun için okyanus suyu verdi.

Hafta sonu evde bakıma aldım seni ama 2 kez kustun. Öksürüğün seni rahatsız ediyordu çünkü.
Pazartesi günü öğlen uykunu da orada uyumaya başladın. Daha iyiydin ama burnun hala akıyordu. Salı da ağladın ama çarşamba günü bana çok güzel el salladın ve beni uğurladın. Perşembe cuma yine kabustu. Zaten cuma günü gözlerinde çapaklanma ve şişlik, kızarıklık başladı, akşam da tekrar ateşlendin. Cuma seni öğlen alıdk ve hemen doktorumuza gittik. Kulak ve booğazlar temiz, akıntı öksürük yapıyor dedi, 1-2 güne geçer dedi.Gözlerin için damla ve merhem verdi

Pazartesi günü yani 23 Ağustos'ta ben işe başladım, neyse ki baban 1 hafta daha evde. İyi olmadığın için okula göndermedik seni. Bir kez daha ateşin yükselince bu kez KBB bölümüne götürdü baban seni.. Orta kulakta kızarıklık görüldü, çok şükür 1. evrede yakaladık durumu. Hemen antibiyotik başladık. Evde 3 gün dinlenip enerji topladıktan sonra bugün yani perşembe günü okula gittin. Azıcık ağlamanın ardından öğlene kadar beni 1 kez sorman ve oyunlara neşe ile katıldığını duymak beni çok sevindirdi.

Okulu çok seven ve 5 yaşında okula başlayamadığı için ağlayan bir anneden ve okuldan kaçan bir babadan nasıl bir çocuk çıkacak merakla bekliyorum :)