RSS

Elif, Balkabağı Çorbası, Aşkı Memnu

Bu akşam Sevinç Teyze'ne gittik yani Elif'e...
Artık Elif'in iyice farkındasın. Eliiiif diye seslendiğim zaman salon camına gidip tülün altına girip çığlık atıyorsun, camdan Elif'e bakmak için.
İletişiminiz ise süper. Sizi izlerken çok keyif alıyoruz, çok komik bir ikili oldunuz:))
Elif'lere gittiğimizde rutin haline gelen bir kaç durumun var.
Sevinç Teyze'nin yemeklerini bayıla bayıla yemek gibi:))
Sevinç Teyzen bu akşam balkabağı çorbası yapmış ve Elif yer mi diye denerken bi baktık ki, sen de çok severek yemeye başladın. Bir Elif yedi bir sen.
Biz de hem sohbet edip, hem sizi yedirip, hem sizin fotoğraflarınız çekip, hem de tv'de Aşkı Memnu'yu izlemeyi başarıp kendimize şaşırdık:))
Sizi doyurmak dışında hepsini yarım yarım yapabildik o ayrı mesele:))
Nasıl yapılmış bu güzel çorba hemen yazıyorum:
Minik bir balkabağının 3'te biri ve 1 patates küp küp doğranmış, haşlanmış.
Bir mikta un ve süt çıpılmış, haşlanan karışıma eklenmiş.
Hem çok pratik hem de çok lezzetli olmuş. Ellerine sağlık sevgili arkadaşım Sevinç:))
Lezzetli olduğu kadar yararlı da balkabağı. Neymiş yararları bakalım:
Balkabağı harika bir beta-karoten kaynağıdır, ayrıca başka vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Bir küçük tabak balkabağı, günlük beta-karoten ihtiyacının %25'ini, C vitamini ihtiyacının yüzde 10'unu karşılar ve iyi miktarda potasyum içerir. Ayrıca iyi bir lif kaynağıdır.Taze balkabağının kendi özgü bir tadı ve dokusu vardır. Ama balkabağı keki yapmak için kullanılan konserve balkabağı da aynı besin değerine sahiptir.Yarım kase balkabağı keki karışımı, günlük beta-karoten ihtiyacının yüzde 220'sini karşılar ve oldukça düşük kalorilidir. Faydaları:Beta-karoten, birçok kanser çeşidini önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanma riskini biraz azaltabilir.Beta-karoten, kalp krizi ya da felce sebep olan, ateoroskleroz ya da damar sertleşmesini önlemeye yardımcı olabilir.Güçlü bir antioksidan olup C vitamini, kanser ve kalp hastalığına karşı koruyabilir ve vücudun enfekisyonlara karşı savaşmasına yardımcı olabilir. Kabak çekirdeği yağı, harika bir çinko ve doymamış yağ asidi kaynağıdır, bu yağ asitleri prostat problemlerine yardımcı olabilir. Kurutulmuş ve kavrulmuş kabak çekirdeğinde bu yağ bulunur.
Afiyet olsun kuzularımızaa...