RSS

Fethiye Yolcusuyuz

Yarın bu saatlerde Fethiye'ye uçmak için havaalanında olacağız. Seninle arabada ancak 1 saat yolculuk yapabiliyoruz. İstanbul'a ya da Sakarya'ya kadar hiç sesin çıkmıyor. Süre doldu der gibi bir süre sonra emniyet kemerini açmaya çalışıyorsun. Bu nedenle araba ile gitmeyi hiç düşünmedik bu yıl.

Umarım geçen yılki gibi güzel bir tatil yapabiliriz bu yıl da. Gerçi Sevinç Teyzenler yok, Elif yok. Onlarla çok güzel bir tatil yaşamıştık. Malesef bu yıl izinleri bize denk gelmedi, birlikte olamadık. Çok arayacağız onları çok...

Hazırlıklara haftasonundan beri başladım. Hiçbirşeyi giymek istemediğin için deniz yeleğinle bol bol deneme yapıp alışmanı sağladık. Aklıma gelenleri not alıyorum ya da hemen komidinin üzerine koyuyorum. Liste yapıyorum her yıl kullanmak üzere, var mı arttıran önerilerinizi bekliyorum.
Beslenme:
Biberon
Su Bardağı
Toz Mama
Tek İçimlik Süt(200ml)
Temizlik İçin Elektronik Cezve
Biberon Fırçası
Organik Temizlik Sabunu
Kaşık, çatal (odada lazım olacak)
Deniz:
Coppertone 50 Faktör Güneş Kremi
Sebamed Bakım Kremi (Güneş Sonrası Nemlendirici)
Bephanten Merhem
Uzun Kollu beyaz t-shirtler
Şapka
Huggies Bez Mayo
Mayo
Şişme Yelek
Havlu-Bornoz
Kove Kürek Seti
Su Oyuncakların
Banyo-Bakım:
Şampuan
Sabun
Havlu
Tırnak Makası
İlaç:
Silverdin (Yanık Kremi)
Tonimer baby
Calpol (Ağrı Kesici)
Cetryn (Alerji Şurubu)
Uyku:
Klima olduğu için,
Uzun kollu bodyler
Uzun eşofman altı
Çorap
İnce Battaniye
Yastık
Uçakta Yanımızda Olcak Çantada;
Kalkış sırasında içmen için su, meyve suyu, pipetli süt
Ev yapımı tuzlu çubuklar
Bez-Pudra Islak Mendil
Kitap-Oyuncak
Emzik-Uyku Arkadaşın Köpük :)
Uyku Tülbentin
Bir kat kıyafet
Serin akşamlar olabilir diyerek bir de kapşonlu ince hırka alınabilir.
Her daim, ıslak mendil ve fotoğraf makinası (şarj aleti/pil unutmayalım)

Anneannedeydik...11 temmuz 2009

Çoook sıcak bir gündü..Baban çalıştığı için arabasız gittik Adapazarı'na..O sıcakta klimasız bir araçta ... Kısacası zor bir yoldu..Neyse deden aldı bizi terminalden..Sen tüm yol boyunca uyduğun için bana yük olmadın her zamanki gibi. Eve varır varmaz terasa attık kendimizi o sıcaklıkta orası nasıl püfür püfürdü hayret..Kendimize geldik..Ömerle yine eğlendin, sana bisikletini salıncağını sorunsuzca verdi, eski yaramazlıkları yok . Büyüdü artık:)

Ev öyle kalabalıktı ki, güzelce oyalanacağını düşünüp biraz çarşıya gittim, bir kaç kez annee deyip içerde beni aramışsın. Sonra oyununa devam etmişsin. Akşam baban geldi, bizi aldı. Yolda güzelce uyudun.

İşte o günden kareler...

Elif Teyzlerdeydik...10 Temmuz

Elif Teyzeler bizi biz Elif Teyzeleri çok sevdik. Her gün bizi davet ediyorlar, sana çok alıştılar sen de onlara..Özellikle de Hera'ya..Babanın dersi olduğu günler bizim de babanla siteye gelmemizi öyle içtenlikle istiyorlardı ki biz de onları çok sevdiğimizden cuma günü yine oradaydık. Bu kez Tunçkan Amcanın ailesinin(Nevin Teyzelere) evine gittik. Elif Teyzelerden biraz daha yukarıda, Derbent'te..Kocaman bir bahçesi var, bahçe denemez yani o kadar büyük...Bir de Hera'nın havuzu vardı:)) Evet Hera'nın:) O yüzdü sen güldün ve atlamaman için zor tuttuk seni..

Havuzdan sonra eve çıktığımızda evin büyüyen torunlarından kalan oyuncaklarla oynadın, sen rahat biz rahat:) Kocaman kamyonun içinde gezdirdi seni Mukaddes. Mukaddes ablan Nevin Teyze'nin yardımcısı. Ama Hera sizin bu samimiyetinizi kıskandı ve Mukaddese bir üsre kızdı, havladı. Sen de epey korktun. Çünkü Hera sürekli senin yanındaydı, havlarken de kulağının hemen yanındaydı..Neyse ki korkun kısa sürdü..Hala evden çıkarken "Heyaa" deyip onu göremeyince mız mızlanıyorsun. Demek ki korkular kısa süreli oluyormuş :)