RSS

ELİF'CİK, TUNA'CIK

Komşumuz Sevinç Teyzen'ler bahar geldiğinden beri sıkça gittikleri Maşukiye'deki evlerindeler artık. Biz onları çok seviyoruz, çok iyi anlaşıyoruz. Ama hafta sonları camdan cama konuşur, sık sık görüşürdük. Benim işteki son ayımın yoğunluğu, onların sürekli Maşukiye'de kalmaları nedeniyle hazirandan beri görüşemiyorduk.
Bu pazar haberleştik ve onlara gittik.
Ahmet amcanın bize kebap sözü, babanın da kek sözü vardı da :)
Neyse, yediğimiz kebabın, Elif'in ve sohbetimizin tadı damağımızda kaldı. İyi ki böyle iyi komşularımız var, ve iyi ki komşuluğumuz güzel bir arkadaşlığa dönüştü:)

Teşekkür ederiz, Seviç Teyzemiz, Ahmet Amcamız ve tatlı Elif'cik:)

Anneanne, Teyze ve Kuzenler

11 TEMMUZ CUMA
Dişlerin, yemeklerin uyku düzenin derken çok yordun anneyi be kuzu..Anneannen ve teyzen de bana biraz yardımcı olmak ve özlemlerini gidermek için geldiler. Ablamın kızı İrem'cik benim ilk yeğenim ve benim için çok öncelikli ve özeldir. Bebek sevgisini, bakımını İrem büyürken öğrendim. İrem kocaman oldu artık ve ÖSS heyecanı sardı onu bugünlerde. Yarın sonuçlar açıklanacak. Marmara Hukuk, ideali. Bakalım merakla bekliyoruz sonucu
Çok güzel bir gündü, ben ablam ve annemle, onlar da senle hasret giderdiler. Derken bir anda ayrılmak istemedik birbirimizden. Senin çantanı hazırladığım gibi onlarla Ada'ya gitmeye karar verdim. Babamız pek sevinmedi bu işe ama olsun 1 gece katlanır bizsizliğe:)
Diğer dişin zorluyor seni, tatildeki kadar olmamakla beraber biraz sıkıntın var. Ama yola çıktığımız andan itibaren bir rahatlık geldi üstüne ki sorma gitsin. Evde sana batan bişeyler var ama anlamadım gitti.
Teyzende süper bir gece geçirdik, çok rahat bir uyku çektik. Her zamanki gibi bir kez uyandın, emdin ve uyudun. Aynı odada dip dibe yattığımız için sesini duymama bile gerek kalmadan kıpırtını hisseder hissetmez uyandım ve karnını doyurdum. Hemen uykuya daldın yine.

12 TEMMUZ CUMARTESİ

Sabah da çok keyifli uyandın. Nejdet Enişten merakla uyanmanı bekliyordu.
Ama biz 10'a kadar uyuduk:)
Güzel bir kahvaltıdan sonra güzel bir haber aldık. İrem'cik 358 puanla istediği bölüme çok yaklaştı. 1-2 hafta içinde tercih yapıp hayallerine kavuşacak.
Öğleden sonra baban bizi almaya geldi. İzmir'de ziyaret ettiğimiz Fikret ve Gülden İzmit'e gelmişlerdi. Onlarla gezdik, eğlendik.
Sen de çok keyifliydin bugün kuzum:)

YİNE SARIMEŞE'DEYİZ.

6 TEMMUZ CUMARTESİ
Bülent Amcan ve Pelin Yengen İzmit'e geldiklerinde, Pelin Yengenin ailesini de görmeye gidiyoruz. Sarımeşe'deki bu ev bahçe içinde olduğu için sen güneş ve doğaya doyuyorsun.
6. AY:ODAKLANIYORUZ...
  • Bu ay kimi bebekler değişik sesler çıkarmaya, kimisi de nesneleri incelemeye odaklanırmış. Sen seslere odaklanıyor, farklı sesler çıkardığında çok seviniyorsun.
  • Bazen boş boş baktığını düşünsem de görsel uyarılara odaklandığını anlıyorum, dikkatle olayları inceliyor belki de anlamlandırmaya çalışıyorsun.
  • Şınav pozisyonunu çok sevdin, sürekli spor yapıyorsun.
  • Seni yere bıraktığımız anda dönmeye başlıyorsun. Yüzü koyundan sırt üstüne ya da tam tersi ve çok hızlısın.
  • Yapamadığın şeyler de var, oturmak konusunda daha çok pratiğe ihtiyacın var çünkü sürekli sağa sola ya da arkaya düşüyorsun.
  • Bir de az da olsa pütürlü gıdalar verdiğimde yutamıyorsun. Henüz erken ama tatma aşamasında sınıfta kaldın:)
  • Anne sütü alımın azaldı, kaynaklarda okuduğum kadarı ile bu da normalmiş. http://www.webanne.com/bebekgelisimi6.html
  • Tanımadığın ya da az gördüğün insanların kucağındayken, babanı ya da beni ayırt edip, bizi istiyorsun.
  • Adını duyunca hemen sese yöneliyorsun.
  • İlk dişin çıktı, ama ne çıkış. Yeri göğü inlettin kuzum.