RSS

YENİ MAMALARIMIZ...

Her insan aynı şeyleri yemekten sıkılır. Ama biz bazen siz bebekleri adamdan saymayıp aynı şeyleri önünüze koyup duruyoruz, sonra da niye yemiyor acaba diye üzülüyoruz.
Öğünlerini çok güzel yiyorsun ama değişikliği de çok seviyorsun. Öğünlerin sıkça tekrarlandığında anlıyorum ki sıkıldın, hemen yeni tarifler yaratıp uyguluyorum. Şu sıralar kahvaltında yaptığım değişiklik çok hoşuna gitti. Her gün malzemeleri güncelleyerek hazırlamaya devam ediyorum. Bizi takip eden annelere de yardımcı olur belki tarifimiz:
Yarım bardak sulandırılmış süte, bir tatlı kaşığı mısır unu, bir tatlı kaşığı pirinç unu katıp pişiriyorum. Ilındığında labne peyniri, yumurta sarısı, ezilmiş ceviz, 1/3 muz, yarım mandalina suyu, 2-3 bebe bisküvisi katıp karıştırıyorum. (Koyu ise su ile yumuşatıyorum.)Bazı günler muz yerine pişmiş havuç rendesi, bazı günlerde pişmiş balkabağı rendesi koyuyorum. Bazen de üstünü pekmez ile süslüyorum ama karıştırmıyorum, her kaşığına birazcık pekmez alıp veriyorum sana. Bu sabahki kahvaltına hindistan cevizi serpmiştim. Babaannen bayıla bayıla yediğini ve koca tabak bittikten sonra doymadığını söyledi. O da başka şeyler vererek takviye yapmak zorunda kalmış.
Meyve öğünün de kimi zaman meyveleri ellerinle yiyorsun, kimi zaman meyve suyu şeklinde içiyorsun, kimi zamanda püre şeklinde yiyorsun. Bazen de meyve salatası yapıp, üzerine nişasta ile meyve sosu yapıyorum. Onu da seviyorsun.
Öğle yemeklerin artık herşey. Bizlerin yediği herşeyi yiyorsun. Sana özel besleyicilik değeri yüksek çorbalar da yapıyorum. Köfte, pilav, makarna, ciğer, bakıl vb. yiyorsun.
Yoğurt saatinde artık sana ekşi gelen yoğurdu tatlandırmak için, haşlanmış havuç rendesi ya da balkabağı rendesi ile pekmez ekliyorum. geçen gün reklamlarda gördüğüm doktorumuzun da izin verdiği bir ürünü denedik. Tek kelime ile bayıldın. İki kat kek arası sütlü kremadan oluşan bu besine alerjik bir tepki de vermediğin için haftada 1 kez yiyebilirmişsin.
Akşam yemeklerin de öğlen yemeklerin gibi sınırsız. Her şey var. Ama çorba odaklı gidip barsaklarını da rahatlatmaya çalışıyorum. Çünkü geçen akşam yediğin bulgur pilavı yüzünden uyuyamadın ve çok ağladın. akşamları bulgur pilavı yok artık, öğlen ve daha az vereceğim artık...
Bir de uykuya dalarken biberonla muhallebi içmeden uyumaz oldun. Bu muhallebi ile gece beslenmemiz sona erdi. Uyandığında sadece su ya da bitki çayı içiriyoruz doktorumuzun tavsiyesi ile..Böylece gece uykularımız giderek uzamaya ve deliksiz olamaya başladı. Biliyorum ki gece uyanmaları bebeklik alışkanlığı, beslenmeye alışan bebekler uyanır ve aç olmasa da mama ister ve ağlar. Biz bunu kesmeyi başardık ve çok rahat ettik:)
AFİYET OLSUN KUZUMAAA:))