RSS

KALDIR/YATIR YÖNTEMİ, EASY

Bu kitabı Ekim sonu almıştım. Ama kasım başı gibi okumaya başladım. Uykularımız çok büyük bir sorun değildi hiçbir zaman, ama kasım aylarında benim yokluğumu iyice hissetmeye başlayınca geceleri sadece sarılmak ve benim kollarımda uyumak için bazen 10 dakikada bir kadar sık zamanlarda uyanmaya başladın. Tıpkı 7. ayında geceleri emmek için uyanmak gibi. Okuduğum kitapta bebeklerin uyku için bazı nesnelere ihtiyaç duyduğu detaylı olarak anlatılmış. Bunlara "prop" demiş yazar. Bazen bir emzik, bazen biberon bazen de koridoru arşınlayan bir baba/anne...Senin de probun bendim. Bu kitabı okuyana kadar. kitapta anlatılan yönteme çok inandım ve hemen uyguladım. Aman allahım bir mucize, Tuna kucak istemiyor. Yatırıyorum, dönüp duruyor, sonra uyuyor. Gündüz babaannesi yatağına koyar koymaz uyuyor. Nasıl yani? Ne oldu birden??

Eee peri masalı çok uzun sürmez. 1. hafta sonunda eski alışkanlıklar depreşti, sen yine kucak istedin. Ama anne ne yaptı?? I ıh! Kucak yok dedi..2. hafta daha zordu ama şimdi herşey daha rahat. Bu kitabı ve yöntemi herkese tavsiye ediyorum son günlerde. Ama mucize sadece kitapta değil, eski yönteminize asla geri dönmemek aslında mucize. Yani SABIR mucizenin adı:))

Yöntemi de kısaca yazalım. Bebeğiniz ağladığında, eğer ayakta durabiliyorsa beşiğinde ayağa kalkıp almanızı istediğinde, alın ve sakinleştirin. Sustuğu an yatağına geri koyun. "Uyumak için yatağına yatmalısın, anne kucağı yatak değil" sözlerle konuştum ben Tuna ile. "Şimdi e-e yapıyoruz, bak kuçu kuçu da uyudu" deyip oyuncak köpeğini de verdim. Bir de uyurken kullandığı bir örtü var, tülbent...Onu görür görmez uykusu geliyor zaten artık. Çünkü o, Tuna'nın uyku sembollerinden biri...

Sakinleştirdik, bebeğimiz sustu, yatağa geri koyduk, ama birden yine ağlamaya başladı. Ne yapıcaz peki? Yine aynı şeyi yapacağız. Zaten bu nedenle yöntemin adı yatır kaldır:))

Ben ilk geceler pek zorlanmadım, ama ilerleyen zamanlarda, bir kere 50-60 kez yatır/kaldır yaptım, 1,5 saat odada kaldığım oldu.

Ama sabırla bu yöntemi bırakmadım. Her gece onu izlediğim yeri bir adım öteledim ve uzaklaştım.

EASY neresinde mi dediniz yoksa? :) EASY pek kolay değil ama iyi bir akış Tuna doğduğunda beri bu akışta gününü yaşıyor zaten..Şöyle açalım...

E: Eat:Yemek zamanı

A: Activity: Eğlence Zamanı

S:Sleep: Uyku Zamanı

Y: Your Time: Senin Zamanın

Bir bebek gününü bu şekilde bir rutine olturtmak için anneden yardım ister. Eğer bu akış iyi giderse bu uyku yöntemini kullanmaları önerilir. EASY yoksa çok da denemeyin derim:))

Bol uykulu günler...