RSS

ALERJİK ASTIM


Cuma günü Cömert Amcan beni okuldan aldı ve uçurdu İzmit'e. Seni kreşten aldım, sen uykudan yeni uyanmış, gözleri mahmur modunda, gayet siniri başında idin.

Neyse geldik Kocaeli Üniversite Hastanesi'ne. Göğüs Hastalıkları uzmanı Haşim Hoca, eski bir velimizdi. Sağolsun seninle çok yakından ilgilendi. Göğsünü ve öksürüğünü dinledi.

En kolay teşhisin bir tedavi ile konduğunu söyledi. Bu bir astım spreyi ile oluyormuş. Eğer spreyi sıktıktan sonra 6 saat öksürüğün olmazsa, gece uyuyabilirsen alerjik astım kesinleşecekti.

Eğer öyle isen,bir diğer spreyi de 1 ay kesintisiz kullanacağını belirtti Haşim Bey.

Hemen ilk eczaneden aaldık spreyi ve uyguladık. Öksürüğün ara ara oldu. Bir de nebulzatör ile ilacın nebul ormunu uyguladık. Gece 7,5 saat kesintisiz uyudun ve bir kez bile öksürmedin.

Bir yandan sevindim, 4 gece toplam 2-3 saat kesintisiz uyuabilmiştin. Cuma gecesinden beri her gece deliksiz uyuyorsun. Ciğerlerin de dinlendi, endişe edilecek bir ses duyulmadı.

Ama ilaçların etkileri, yaşam kaliitenin düşüşü, her koştuğunda öksürdüğünü görmek, kolonyayı kokladığın anda öksürüp tıkanman... Bunlara tanık olunca içimin bir yanı buruluyor...

Sonra yine toparlıyorum kendimi...Neler var hayatta..Biz tedavisi mümkün bir hastalıkla yorulduk sadece..Hem de sadece 1-2 haFta kadar...

ŞÜKÜR!
Herşeye çok ŞÜKÜR!

0 yorum: