RSS

Senden Kısa Kısa

O kadar karanlık bir aydı ki Kasım ayı seni anlatamadım sana oğlum..Beni ve hüznümü dinledin bu ay..Ama bunlar da senin geçmişin olacak ileride..İleri de "Dedem ne zaman öldü, ben kaç yaşındaydım, nasıl biriydi" dediğinde en doğru yanıtları blogunda bulacaksın...

Neler yapıyorsun 2. yaşına 1 ay kala onlara bakalım biraz da:

Konuşmak bir yana şakıyorsun resmen ama dikkat ettiğim birşey var.Aslında bilinen bir gerçek ama sende daha da bariz: Konuşmanı içinde bulunduğun sosyal ortam etkiliyor. Eğer huzursuzsan konuşmuyorsun ama sadece baban ve ben varken, babanla hayret ediyoruz sözlerine..

Görsel algılamanın arttığını gözlemliyorum 1-2 aydır. Ya da zaten iyiydi de dillendiğin için biz farkına vardık. Resimlerde ya da TV'de gördüğün şeyleri 1 saniye görmen yeterli hemen sana çağrıştırdığı şeyleri söylüyorsun. Biz de gerçekten öyle mi diye biraz bekleyip izliyoruz. Hızına yetişemiyoruz yani:))

Örneğin TRT Çocuk'ta akşam 20.00'de yayımlanan Pepee'yi çok seviyorsun. 2 hafta önce öğlen saatlerinde ben TV'de zap yaparken Pepee'nin reklamı varmış ama ben hızla geçince sesini bile duymadan 1 saniyelik bir arada gördüğün o kareden Pepee'yi tanıdın. "Pepee başlioo anne, aç" dedin. Evet bir iki kanal geri gelince gerçekten Pepee'nin reklamlarını gördük:))

Başka bir örnek, babaannelerde mutfakta bulunan duvar saatini bana gösterip saat dediğinde evet saat 9 Tuna'cım demiştim. Oyuncakların arasındaki saat de dokuzmuş ve onu bana gösterip saat 9 dediğinde acaba her sakallıya dede mi diyorsun diye deneyip sana farklı saatler gösterdim ama onlara "diil" dedin. Saat 9'u kodlamışsın yani zihninde:)

Bu ara en favori mekanın SUPPAK(mutfak) Yemek yapmayı çok seviyorsun, birlikte yaptığımız yemekleri daha bir iştahla yiyorsun. Tarhana çorbasının adım adım nasıl yapıldığı biliyorsun ve beni sen yönlendiriyorsun. Senin dilinle Tarhana Çorbası tarifi şöyle:

Tencere ocağa koyulur, Tunişin sandalyesi ocağın önüne çekilir ve Tuna emir vermeye başlar:

1.Teeyağ koy, tahana koy, Tuna kaııştılıyooo
(Biraz kavrulunca ben yanıyoo, şimdi ne yapıcaz söyle bakalım ustam dediğimde)
2. Hememm su koy anne, yanıyooo (telaşlaa :))
3. Su döküooos, yanmıyooo (kokluyor ve ekliyor, ımmmm gusellll) :))
4. Kımmaaa vee anneee...Kıyma kouuomm, kaııştılıyooom
5. Tuna pişiiriyooo, ımmm guselll:))
6. Tuss anne, hemmem kooy, bittiii

Ben de tamam bitti, o biraz pişsin biz oyun oynayalım dediğimde "ı ıhh, anne, tuna kaıstılıyooo" diye ısrar ediyor. En kısa zamanda videolu anlatımını da ekleyeceğim:))

Yine en favori mekanlarından biri de banyoo..Sandalyeyi lavabonun kenarına çekip el yıkamaya bayılıyorsun, yıkanmak zaten vazgeçilmezin:))

İşte böyle örneklerle her geçen günümüz daha heyecanlı daha bir özlenesi oldu artık...Hayatımın am ortasındasın, en merkezindesin..Sana sahip olduğum için her an şükrediyorum. İyi ki varsın bitanemmmm..

1 yorum:

nilay dedi ki...

Maaşallah sana yakışıklım..çok tatlı çok yakışıklı olmuşsun..o güzel yanaklarından ısırasım geldi..ah yakın olsakda senin pişirdiğin lezzetli tarhanadan bizde yesek..eminim çoook güzel olmuştur..ellerine sağlık..hep annene yardımcı ol böyle..seni kocaman öpüyoruz..