RSS

Tuna Topallıyor:(

Hafta sonu Dolphin AVM'ye gittiğimizde oranın maskotu olmuştun ve umarım nazar değmez de bir yerine birşey olmaz demiştim ben de. Nazara inanırım bu arada..Oradaki tüm mağazalara girip çıktın, seni seven her abladan abiden, teyzeden bir şeyler aldın, (Starbucks'tan çikolata, Tansaş'tan oyuncak, oyuncakçıdan şeker vs) herkesi gülücüklerinle ve oyunlarınla kendine hayran bıraktın. Her zaman şekersin ama o gün çok neşeliydin ve iletişimin maximum noktadaydı. Keşke o gün video kaydı yapabilseydim...
Neyse..Sürekli yürüdün koştun (3 saat kadar) Yorulduğunu düşünüp bebek arabana koyunca sıkıldın ve tekrar yürüdün. En sonunda uykun geldi ve biraz şekerleme yaptın. Baban gelip bizi aldığında keyfin hala iyiydi. Eve geldiğimizde de iyiydin. Ama dün, ben evden çıkmadan hemen (saat 6'da) önce ağlayarak uyandın ve yere basamıyordun. Bir süre sonra ağlayarak topallamaya başladın. Ben evden çıktım ama aklım sendeydi, babaannen keyfinin yerinde olduğunu söyledi, biraz daha iyi hissettim kendimi..
Meğer topallama devam ediyormuş. Akşam doktorumuzu aradık, ağrı kesici vermemizi söyledi ve incitmeden ağrının nerede olduğunu yoklamamızı söyledi. Ayak parmaklarının hemen üstüne dokunmamıza izin vermedin. O bölge ağrıyor diye düşündük biz de..
Bu sabah dedenler seni acile götürdüler. Ayak filmin çekildi, kan tahlilin yapıldı. Film de sorun yokmuş. Kan tahlilin sonucunu bekliyoruz. Bir de sol dizinin iç bölümünde bir şişlik varmış.
Umarım iyi haberler alırız, ama bundan sonra o kadar çok yürümene ve koşmana izin vermeyeceğim:(
SONUÇ: İLTİHAP
Malesef kendimi çok kötü hissetmeme neden olan bir haber aldım. Dizdeki sertliğin ve geçn haftaki ateşin nedeni iltihaplanma imiş. iyileşemeyen enfeksiyona bağlı olarak vücudun atamadığı iltihap dizde toplanmış. Antibiyotik tedavisine başladık ama en önemli şey ATEŞ imiş. Ateşi için hep tetikte olmalıymışız. İltihap durumunda ATEŞ fazlası ile yükselirmiş.
Kendimi bu kadar kötü hissettiğim bir zaman daha vardı.SArılık değerinin sürekli yükseldiği ilk ayında da böyle korkuyordum O zaman, iyileştin, yine iyileşeceksin ama evladına bir şey olmasından çok korkan anneler bilirler, bu korku çok feci. Bir de çalışan anne iseniz, duvarlar, engelleri aşıp uçmak istersiniz evinize, yuvanıza, yavrunuza..Uçamazsınız, oturduğunu yere mıhlanırsınız, bir sesini duysam diyip telefona sarılırsınız, sesini duymak da iyi gelmez aslında, kesilmek bilmeyen bir ağlama başlar...Gözünüzde hep o melek..Gözünüzde gözyaşı...Oturup beklersiniz, ev saati gelsin diye oturup beklersiniz...

4 yorum:

Burcu dedi ki...

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm kuzucuğa... Yanlız anlamadığım çok ayakta kalıp yürümekten mi olmuş???

SSE dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım.Yok Burcu'cum, iyileştiğini sansığımız gribal enfeksiyonun aslında iyileşmemesi ve iltihabın vücuttan atılamayıp eklemde birikmesi..
Daha güzel haberler vermek dileğiyle..

nilay dedi ki...

canım çok geçmiş olsun..allahım beterinden korusun..çok üzüldüm..İnşallah sorunsuz bir an evvel geçer..

CANAN UNUT dedi ki...

canım geçmiş olsun kuzuya
demek iltihap diz de birikmiş hay allahım ya ...
çalışan anne olmak dimi kendini çaresiz beceriksiz hissetmek nedense bu duyguyu hiç atamıyoruz üzerimizden ... rabbim beterinden korusun canım....iyileşecek annesi sende çok sevineceksin .
dışarı çıkarken üzerine maşallah yada cevşen tak canım ben çıkarmıyorum şahsen...