RSS

19 MAYIS PAZARTESİ...ÇORLU'YA GİDİYORUZ...

Çok gezentiyiz ana-oğul..Bir gün evde oturup ev keyfi yapamadık ne zamandır..Sen de gezmeyi annen gibi çok seviyorsun minik kuşum:)

Bunları dün yazmıştım, yola çıkmadan önce sen uyurken..Uyandın ama pek tadın yoktu, elin ağzında sinirle ve hırsla dişlerini kaşıyarak uyanınca seninle uzun yola gidemeyiz diye düşündük, İstanbul'daki işlerimiz nedeniyle, babaannen bize "Siz gidin, kuzuyu götürmeyin, çok yorulur yollarda keyfi de yok" deyince, seni bıraktık ama içimiz burularak. Sanki keyfi bir bırakma gibi geldi bize..Ama arada böyle durumlara da alışmalıydık.

Sensizdim ama aklı hep sendeydi. Caddede yürürken gördüğüm her bebekte seni buldum. Aaa şu bebeğin elleri Tuna'nınkiler gibi, bak Tuna'mın dudakları gibi , aa Tuna'nın saçları vs..derken baban eve dönelim dedi. O da seni çok özledi..Biraz alışveriş yaptık sana..Arada süt sağmayı da unutmadım, mama yedik, işlerimizi halledip döndük evimize..


Geldiğimizde yeni uyumuştun, saat 20.00 sularıydı...Seni çok az görmenin hüznü ve suçluluk duygusu ile yanına yattım, kokladım, elini tuttum..Bu gece çok uyan annecim, bol bol em anneyi seni çok özledim dedim kulağına...Sen de öyle yaptın, hiç zorlanmadım sık kalktığım için. Ama bu gece nasıl olacak bakalım yarın işe gideceğim yinee...

18 MAYIS PAZAR..MAŞUKİYE'DEYİZ

Bugün hava çok güzeldi. Evde durmayı sevmiyorsun diye seni de alıp kendimizi dışarı attık. Önce babaanneye kahvaltıya gittik. Sonra Maşukiye'ye doğru yola çıktık. Yolda uyudun. Bu uykun o kadar uzun sürdü ki, biz yemek yiyeceğimiz yere karar verdik, yiyecelerimizi sipariş verdik, kanımızı doyurduk, hatta tatlı bile yiyebildik :)


Sonra bir uyandın pir uyandın...Uyurken birşeyler kaçırdığını mı düşündün bilmiyorum ama uyandığındaki yüz ifaden çok komikti.

Tüm gün gülücükler saçıp, eğlendin, eğlendirdin. Böyle günlerde öyle mutlu ve huzurlu oluyorum ki..Sen mutluysan ve rahatsan gerisi boş geliyor. Her günümüz ayrı bir macera seninle...

Hamağı çok sevdin, gitmeden önce saat 7 gibi hamakta uyuyakaldın, yola çıkmak için seni kucağıma aldım ve o andan itibaren eve gidene kadar ağladın. Gece uykusuna dalmıştın belki de ve biz seni uyandırınca huzursuz oldun..Eve geldiğimizde karnını doyurup, seni yıkadık..Rahatladın ve uyudun yine ama saat 10'a geliyordu..Bu saat doğduğundan beri en eç uyuduğun saatti, biraz endişelendim. Uyku saatin çok düzenli çünkü...Tüm gece ı ıhh sesleri eşliğinde uyudun ve sıkça uyanıp emdin...Biliyorum bu aylardan sonra daha sık uyanacaksın, biraz huzursuzlanacaksın uyurken..Dişlerin çıkmaya başlayacak çünkü..Şu sıralar gece uykunda bile ellerini hırsla emiyorsun..Kimi zaman çığlık atarak uyanıp, tekrar uyuyorsun...

Hiç şikayetim yok, 4,5 aydır, uzun gece uykuların sayesinde geceleri hiç sıkıntı yaşamadım. Varsın bundan sonra sıkıntı çekeyim. Sen iyi ol yeter Tuna'm :))

13 MAYIS 2008 ÖMER'İN İLK YAŞ GÜNÜ




10 Mayıs 2007'de sabah saatlerinde açtın gözlerini bu dünyaya...Erkan Dayın yani Abim baba olmuştu, inanamıyordum. Biraz yanında olamamak biraz da sevinçle karışık ağlıyordum. İş çıkışı hemen seni görmeye gittik Ömer'cik. Minnacıktın, çok tatlıydın...Anne olmayı çok istediğim günlerdi...Biraz hüzünlendim, benim kuzum nerde diye..Kulağına fısıldadım..."Ömer'cik, benim meleğim nerde, onu da göndersinler, nolur söyle meleklere" dedim. O an kocaman bir gülümseme belirdi yüzünde...Evet geliyor meleğin halacım der gibi...Meğer minik Tuna'm annesiyleymiş ama çooook küçükmüş. 2 hafta sonra haberini aldım, oğlum yola çıkmış..


Yaaaa Ömer'cik, sen 2 mutluluğu yaşattın bana...Hem hala oldum, hem de anne olmaya ilk adımı attım senin doğduğun gün...


İyi ki doğdun halacım, hep mutlu ol...:)

11 MAYIS 2008 İLK ANNELER GÜNÜM...


Canım oğlum...Bana bu yılki anneler günü hediyesi senin varlığın...İyi ki girdin dünyamıza...Geçen yıl anneler gününde o kadar çok dua etmiştim ki. Güzel haberi 2 hafta sonra almıştım.. Ben burdayım demiştin...Gecikmeli de olsa senden ilk hediyemi almıştım aslında..Bu yıl da tüm gün yaptıkların, gülüşün, ellerimi tutuşun ile beni tüm gün hediyelere boğdun..Babanın hediyesini gölgeden bıraktın :))


Sen herşeyimsin...

Hayatımın anlamı...

Geçmişim, bugünüm, yarınım...

Seni çok seviyorum canım oğlum...
4. Ay:
• İlk ayların acısını çıkarırcasına bol bol gülüyorsun.
• Etrafındakilerle ilişki kurmak için sesler çıkartıyorsun.
• İnsanlara cevap vermeye çalışıyorsun.
• Yüzüstüyeken kafanı uzunca bir süre dik tutuyorsun.
• Bakışlarını rahatça odaklayabiliyorsun
• Sallanan bir nesneyi kendine çekip ağzına götürebbiliyorsun.
• Banyoda ayaklarını ve ellerini fazlaca çırpıyorsun.
• Dişlerin kaşınıyor ve sürekli tükürük salılıyorsun.
• Yeni sesler çıkarmaya bayılıyorsun, bazı sesleri taklit ediyorsun.
• Yüzüstü uyurken yatağın bir ucundan bir ucuna ilerliyor ve başın yatak ucuna değince kendini uyandırıyorsun.