RSS

31 MAYIS CUMARTESİ MERHABA ELMA KARDEŞ:))

Canım oğlum, bugün elma ile tanıştın. Sütümüze devam edeceğiz. Ama farklı lezzetlerle de tanışma vakti geliyor. Biz de alıştırma yaptık bu sabah. Önce azcık muzla elma emdin, sonra da 1-2 kaşık elma püresi verdim sana. Kaşığı hiç sevmezdin aslında ama alışman kolay olacak sanırım :)
Katı Gıdalara Erken Ya Da Geç Başlamanın Zararları
Erken başlanılırsa ishal ve alerjik hastalıklar artabilir. Annenin sütü azalabilir. Zayıflık ve aşırı beslenme gibi sonuçlar olabilir.
Geç başlanılırsa büyüme geriliği,bağışıklıkta azalma, ishal,vitamin eksikliği görülebilir. Bebeğinizi katı besinlerle tanıştırmak için en uygun zaman 4 ile 6 ay arasıdır.


Bebeğinizin Ek Gıda Almaya Hazır Olduğunu Gösteren İşaretleri İzleyin
Sık sık anne sütü ister ve daha çok süt için ağlar. Bazı bebekler geceleri sık uyanırlar.
Başını tamamen rahatça dik tutarak oturabilmesi.
Parmakları ile tuttuğu nesneyi ağzına götürebilmesi.
Yiyeceği gözleri ile takip edebilmesi ve yiyecek verilince ağzını açması.
Ağıza verilen yiyecekleri dil ile dışarı atma refleksinin kaybolmaya başlaması.
Dudaklarına kaşık değdiğinde ağzını açmasıyla beraber dilini dışarı doğru çıkarmaması.
Isırma, çiğneme-yutma koordine hareketlerinin başlaması.
Başlangıçtaki emme şeklinin daha olgunlaşması ve emmenin adeta bir sıvı içiyormuşçasına güçlenmesi.
Diş çıkarmaya başlaması.

Kaynak:http://www.anne-bebek.com/4-6-ay-bebek-beslenmesi

Yukarıdaki bir çok maddeyi uyguladığın ve yaşadığın için bunların bir işaret olacağını düşündük ve yeni lezzetlere merhaba dedik. Hayırlı olsunn kuzummmm:))



GEŞMİŞTE BUGÜN

28 MAYIS ÇARŞAMBA
Geçmişte bugün...
Geçen yıl bugün, şunları yazmıştım günlüğüme...

"28 Mayıs Pazartesi: Kan tahlili ile mutululuğumuzu perçinlemek istedik. Cumartesi günü yaptırdığım kan tahlili, bir türlü sonuçlanmak bilmedi. Saat başı netten kontrol ettim ama yokk..En sonunda telefonla aradılar ve şu müthiş cümleyi söylediler. Beta hcg: 900, Hamilesiniz. Bu değer çok yüksek bir değer, yanii çook büyümüşsün kuzum. Babana da söyledim ama o seni görmeden inanamayacak bence :)) "

Yaz Geliyor..Yeni Ciciler Alınıyor :)

Geçen hafta İstanbul'a gittiğimizde sana ciciler aldık. Artık eski giysilerinin hiç birini giyemiyorsun, hediye gelen çoğu kıyafetini de bu mevsimde giymen imkansız:)

Alış-verişlerimiz devam edecektir. Büyük bir zevkle hem dee:)

Şapkan ve Şortun

Ayakkabın


Vee mayon:)))

Bunlar da iş arkadaşlarımdan gelen hediyelerin

Mama Sandalyeni Çok Sevdin :)

Önümüzdeki aylarda ek gıdalara geçeceksin oğlum. Hem bu nedenle hem de artık oturmak istediğin için sana mama sandalyesi aldık bugün. Geçen hafta denediğimizde çok sevmiştin, içinde uzuuun bir süre oturmuştun.


Bir de şu sıra okuduğum kitapta da bu konu ile ilgili okuduklarımdan sonra mama sandalyesi alma fikri iyice oturmuştu zihnimde...
Eve gelir gelmez kurduk sandalyeni ve hemen oturttuk seni. 1 saate yakın bir süre çook mutlu bir şekilde oturdun. Önüne de Gülçin teyzenin aldığı tabakları koyduk, onlar da dikkatini çekti.

Tekerlekli ayakları sayesinde hareket ettirdiğimizde de çok gülüyorsun. Ben de sana her yeni cicler aldığımızda ve sen çiçek çiçek gülünce çook mutlu oluyorum, canım oğlum. Hep böyle gül...

ABUZİTTİNNNNNN :)))

Kim bu ABUZİTTİN oğluşummm:)) Adını duyunca kahkalarla gülüyorsun. Cömert Amcan keşfetti bunu. Bir gün seni Abuzttin naber diye sevince sen kahkahalarla gülmeye başladın. Biz de deneyelim dedik ve evet hala gülüyorsun, şimdi seni güldürmek için bu ismi söylememiz yeterli :))

21 MAYIS ÇARŞAMBA...Varlığını öğrenme yıl dönümümüzz:))

Evet canım oğlum, geçen yıl bugünlerde sevinçten havalara uçuyordum.

Her yıl şehir dışı gezileri vardır okulumuzun. Örneğin bugün birçok öğrencimiz Kapadokya gezisine gittiler. Geçen yıl da Efes'e gitmiştik. Bu gezide senin varlığını hissetmiştim, çok uyuyordum ve canım feci halde turşu istiyordu. İşte geçen yıl 21 Mayısta yaptığım test ile varlığını öğrendim. Ama test sonucuna inanamıştım.


İnanamadım dedim ya oğluşum. İki gün sonra tekrar test yaptım. Büyümeye devam ettiğin için 2. çizgi de daha kırmızıydı. Baban Polonya'daydı. Telefonla söylemek istemedim ona. Karşımda olmalıydı, sarılmalıydık birbirimize.

Evde tek başıma sessiz çığlıklar atarak geziyordum adeta. Test sonuçlarına bakıp "inanamıyorum, meleğim yola çıkmış" diyordum.

Hayatımın en heyecanlı günlerinden biriydi o gün. O günü takip eden diğer günler gibi...Çünkü artık sen bizimleydin:))

Hamilelik Günlüğümden...

"19 Mayıs'ta Efes’ten İstanbul’a dönerken (Bergama civarında) yemeğe gittiğimiz bir yerde, tutturdum lahana turşusu istiyorum diye.. Başka bir mekandan bana turşu getirdiler, gülümseyerek.."Bebek istiyor diye kıramadık" dediler Yok bebek falan dedim ama neyse turşu gelmişti..Otobüse biner binmez gözlerim kapandı, nedir bu engelleyemediğim uyku hali..Yoksa doğru mu söylediler, yola çıktın mı minik kuzummm???

21 Mayıs'ta 2 tane test aldım. Sabah yaptım. Hazırlanıyordum işe gitmek için, nasıl olsa yoktur diye bakmadım bile...3 dakika sonra gözüm kaydı ve bakakaldım. 2 net çizgi. İnanamadım.

23 Mayıs... 2. testi bugün yaptım.bu kez o kadar net 2 çizgi gördüm ki. Sanırım hamileyim dedim...Ama ya değilsem..Gerçekten sana kavuşmak istiyorum meleğim nolur içimde ol..Lütfen... "

20 MAYIS SALI..BUGÜN EVDEYİZ...

4 günlük tatilimizin son günü bugün. Öyle güzel geçtiki günlerimiz yarın işe giderken daha rahat olacağım sanırım. Bugün de çıkacaktık ama tam seni giydirmek için odana girdim, bir baktım uyuyakalmışsın. Sevindim tek başına uyumana, ama dışarı çıkamadık.



Bir haftadır sendeki gelişimleri gözlemliyorum. Artık nesneleri iki elinle kavrayıp ağzına götürüyorsun. Oyuncaklarını ve biberonunu. Bugün akşamüstü biraz keyifsizdin ve emmek istemedin. Ben de sütünü biberobla verdim. Öyle güzel tuttun ki biberonu...Artık memeyi ve biberonu da net olarak ayırıyorsun.

Hatta bir ara sütünü kaynar suda ısıtmak için mutfaktaydık. Sen kucağımdaydın. Çaydanlıktan su almak için uzandığımda sen de tezgahta kase içinde duran biberona öyle bir saldırdın ki, iki elinle kaseyi tuttun, ağzınla da biberon ucunu...Neye uğradığımı şaşırdım. Hangi ara bu kadar büyüdün dedim içimden:)) Keşke o anı kaydedebilseydimmmmm:((

19 MAYIS PAZARTESİ...ÇORLU'YA GİDİYORUZ...

Çok gezentiyiz ana-oğul..Bir gün evde oturup ev keyfi yapamadık ne zamandır..Sen de gezmeyi annen gibi çok seviyorsun minik kuşum:)

Bunları dün yazmıştım, yola çıkmadan önce sen uyurken..Uyandın ama pek tadın yoktu, elin ağzında sinirle ve hırsla dişlerini kaşıyarak uyanınca seninle uzun yola gidemeyiz diye düşündük, İstanbul'daki işlerimiz nedeniyle, babaannen bize "Siz gidin, kuzuyu götürmeyin, çok yorulur yollarda keyfi de yok" deyince, seni bıraktık ama içimiz burularak. Sanki keyfi bir bırakma gibi geldi bize..Ama arada böyle durumlara da alışmalıydık.

Sensizdim ama aklı hep sendeydi. Caddede yürürken gördüğüm her bebekte seni buldum. Aaa şu bebeğin elleri Tuna'nınkiler gibi, bak Tuna'mın dudakları gibi , aa Tuna'nın saçları vs..derken baban eve dönelim dedi. O da seni çok özledi..Biraz alışveriş yaptık sana..Arada süt sağmayı da unutmadım, mama yedik, işlerimizi halledip döndük evimize..


Geldiğimizde yeni uyumuştun, saat 20.00 sularıydı...Seni çok az görmenin hüznü ve suçluluk duygusu ile yanına yattım, kokladım, elini tuttum..Bu gece çok uyan annecim, bol bol em anneyi seni çok özledim dedim kulağına...Sen de öyle yaptın, hiç zorlanmadım sık kalktığım için. Ama bu gece nasıl olacak bakalım yarın işe gideceğim yinee...

18 MAYIS PAZAR..MAŞUKİYE'DEYİZ

Bugün hava çok güzeldi. Evde durmayı sevmiyorsun diye seni de alıp kendimizi dışarı attık. Önce babaanneye kahvaltıya gittik. Sonra Maşukiye'ye doğru yola çıktık. Yolda uyudun. Bu uykun o kadar uzun sürdü ki, biz yemek yiyeceğimiz yere karar verdik, yiyecelerimizi sipariş verdik, kanımızı doyurduk, hatta tatlı bile yiyebildik :)


Sonra bir uyandın pir uyandın...Uyurken birşeyler kaçırdığını mı düşündün bilmiyorum ama uyandığındaki yüz ifaden çok komikti.

Tüm gün gülücükler saçıp, eğlendin, eğlendirdin. Böyle günlerde öyle mutlu ve huzurlu oluyorum ki..Sen mutluysan ve rahatsan gerisi boş geliyor. Her günümüz ayrı bir macera seninle...

Hamağı çok sevdin, gitmeden önce saat 7 gibi hamakta uyuyakaldın, yola çıkmak için seni kucağıma aldım ve o andan itibaren eve gidene kadar ağladın. Gece uykusuna dalmıştın belki de ve biz seni uyandırınca huzursuz oldun..Eve geldiğimizde karnını doyurup, seni yıkadık..Rahatladın ve uyudun yine ama saat 10'a geliyordu..Bu saat doğduğundan beri en eç uyuduğun saatti, biraz endişelendim. Uyku saatin çok düzenli çünkü...Tüm gece ı ıhh sesleri eşliğinde uyudun ve sıkça uyanıp emdin...Biliyorum bu aylardan sonra daha sık uyanacaksın, biraz huzursuzlanacaksın uyurken..Dişlerin çıkmaya başlayacak çünkü..Şu sıralar gece uykunda bile ellerini hırsla emiyorsun..Kimi zaman çığlık atarak uyanıp, tekrar uyuyorsun...

Hiç şikayetim yok, 4,5 aydır, uzun gece uykuların sayesinde geceleri hiç sıkıntı yaşamadım. Varsın bundan sonra sıkıntı çekeyim. Sen iyi ol yeter Tuna'm :))

13 MAYIS 2008 ÖMER'İN İLK YAŞ GÜNÜ




10 Mayıs 2007'de sabah saatlerinde açtın gözlerini bu dünyaya...Erkan Dayın yani Abim baba olmuştu, inanamıyordum. Biraz yanında olamamak biraz da sevinçle karışık ağlıyordum. İş çıkışı hemen seni görmeye gittik Ömer'cik. Minnacıktın, çok tatlıydın...Anne olmayı çok istediğim günlerdi...Biraz hüzünlendim, benim kuzum nerde diye..Kulağına fısıldadım..."Ömer'cik, benim meleğim nerde, onu da göndersinler, nolur söyle meleklere" dedim. O an kocaman bir gülümseme belirdi yüzünde...Evet geliyor meleğin halacım der gibi...Meğer minik Tuna'm annesiyleymiş ama çooook küçükmüş. 2 hafta sonra haberini aldım, oğlum yola çıkmış..


Yaaaa Ömer'cik, sen 2 mutluluğu yaşattın bana...Hem hala oldum, hem de anne olmaya ilk adımı attım senin doğduğun gün...


İyi ki doğdun halacım, hep mutlu ol...:)

11 MAYIS 2008 İLK ANNELER GÜNÜM...


Canım oğlum...Bana bu yılki anneler günü hediyesi senin varlığın...İyi ki girdin dünyamıza...Geçen yıl anneler gününde o kadar çok dua etmiştim ki. Güzel haberi 2 hafta sonra almıştım.. Ben burdayım demiştin...Gecikmeli de olsa senden ilk hediyemi almıştım aslında..Bu yıl da tüm gün yaptıkların, gülüşün, ellerimi tutuşun ile beni tüm gün hediyelere boğdun..Babanın hediyesini gölgeden bıraktın :))


Sen herşeyimsin...

Hayatımın anlamı...

Geçmişim, bugünüm, yarınım...

Seni çok seviyorum canım oğlum...
4. Ay:
• İlk ayların acısını çıkarırcasına bol bol gülüyorsun.
• Etrafındakilerle ilişki kurmak için sesler çıkartıyorsun.
• İnsanlara cevap vermeye çalışıyorsun.
• Yüzüstüyeken kafanı uzunca bir süre dik tutuyorsun.
• Bakışlarını rahatça odaklayabiliyorsun
• Sallanan bir nesneyi kendine çekip ağzına götürebbiliyorsun.
• Banyoda ayaklarını ve ellerini fazlaca çırpıyorsun.
• Dişlerin kaşınıyor ve sürekli tükürük salılıyorsun.
• Yeni sesler çıkarmaya bayılıyorsun, bazı sesleri taklit ediyorsun.
• Yüzüstü uyurken yatağın bir ucundan bir ucuna ilerliyor ve başın yatak ucuna değince kendini uyandırıyorsun.

Hafta Sonu Keyfi

3 günlük hasretten sonra yine cumartesi günü geldi, seninle hasret gideriyoruz kuzumm:)

Perşembe ve cuma günleri çok ağladığın için çok huzursuzdum. Verdiğimiz sütler yetmiyor mu, gazın mı var, anneyi mi özledin derken bugün hiç ağlamadığını görünce anladım ki anne ve baba kavramlarını iyice hissetmeye başladın. Tüm gün çok neşeliydin, hep gülücükler dağıttın etrafa...

Ama annenin çalışması lazım. Bu arada artık annen minişleri büyütecek. Bu değişim senin doğumunla birlikte bana çok iyi gelecek :)